Блестящият метод за перфектно почистване на мази и тавани

Искате да имате добре организирана къща, мислите и за почистване на мази и тавани, а също и старателно подреден дом? Тайните трикове са открити тук и сега. Вижте ги:

Подготвяте ли се за пролетно почистване?

Има абсолютно блестящ начин да имате перфектно подреден и организиран дом. Специалистите казват, че ако използвате този метод ще можете да достигнете до „ Домакинство Nirvana. Това е високо, крайно състояние на щастие, гледайки на организираната си къща по начин, който никога досега не е бил.

Блестящият метод за перфектно подредена и организирана къща

Известно е, че чистата и организирана къща се отразява и в благосъстоянието на нейните наематели. Тъй като пролетта е любимият сезон за почистване след зимата, единственият добър начин да организирате дома си е даден от специалист в областта, японска консултация Мари Кондо. Това казва, че използвайки метода на минимализма в областта на организирането на къщата ще можете да стигнете до „ Nirvana на домакинството ”.

Този стил на организиране на дома се нарича KonMari и работи, според основния принцип, който предполага бягството на всички онези обекти, които не ви правят щастливи. Започнете с почистване на мази и тавани. Това са едни от най-пренебрегваните места във всяко жилище.

След като оставите обектите, които ви носят радост, поставете всеки обект на място, възможно най-видимо и където е лесно да се достигне. Само тогава ще бъде възможно да постигнете това, което се нарича „Домакинство Nirvana” и никога повече няма да се налага да почиствате.

Правилото на специалиста е да приведете нещата в ред в зависимост от категорията. Например, справете се с всяка от книгите си едновременно, както в хола, така и в офиса или в други стаи. Започвайки с дрехите, тъй като те са най-малко емоционално заредени от нещата, старите книги и снимки трябва да останат последни.

След като отделите нещата, които да изхвърлите, трябва да решите къде да сложите останалите неща, а методът на специалиста казва, че много от дрехите биха били добре сгънати в скрин. Специалистът препоръчва подреждане на дрехи в купчини на тениски, панталони, поли и т.н., които след това сгъвате и подреждате вертикално в чекмеджетата на шкафовете.

Японски метод KonMari

Вертикалната техника на сгъване на специалиста прави всичко лесно за забелязване и трудно за объркване. Сгънати и облицовани, в подредени редове, дрехите ще изглеждат като оригами от плат. За да запазите дрехите си сгънати, японският специалист казва да използвате кутии за обувки. Така може да разделители в чекмеджетата.

Японският експерт също така казва, че само най-отдадените и крайни практикуващи метода KonMari никога повече няма да се налага да почистват, докато други ще продължат да го правят. И за последното работата ще бъде значително опростена, благодарение на перфектния ред и елиминирането на обекти, които ненужно натоварват пространството. Тези правила важат и за най-задръстените помещения от всеки дом. Такива са например килер, таванска стая, мазе, гараж, балкон и терените под стълбищата. С техниките от японския стил на почистване на мази и тавани ще може да постигнете голям напредък не само сега, а и за в бъдеще.

Японският метод за организиране на дома се превежда по следния начин:

Миналото трябва да остане в миналото, като се фокусира само, върху настоящето и онези неща, от които наистина се нуждаете в дома си.

Източник: Chistya.com

Scroll to Top