Почистване на гараж! Ето 6-те елемента, от които трябва спешно да се отървете

Почистване на гараж е дейност, която трябва да се превърне в ежеседмична или ежемесечна рутина. Разбира се гаражът не е складово помещение! Това е мястото, където трябва да паркирате колата си и това е всичко.

Почистване на гараж – защо ви е нужно

Има поне 10 причини, заради, които трябва да помислите за разчистване на гаража си. Не за тях, обаче ще говорим днес.

Ето 6 предмета, които със сигурност са във вашия гараж, но чието място е в съвсем друга част:

  1. Кофи с боя

След като ремонтирате дома си, поставяте всички кутии с миещи се остатъци от боя в гаража. Само дето тук нямате климатик, а лятото при високи температури боята ще се развали. Така, че вече няма да може да ги използвате. В резултат на това или спешно им намирате приложение, или ги изхвърляте и освобождавате повече място с почистване на гараж.

  1. Дърва/въглища за барбекю

И, тъй като все още е лято, сигурно вече мислите за барбекютата, които ще направите на открито, така че вече сте се запасили с дърва. Никога не съхранявайте дърва в гаража! Дървото е лесно-запалим материал, така че е рисковано да го държите близо до резервоара, пълен с гориво.

  1. Буркани за консервиране

Ако нямате мазе или складово помещение, гаражът автоматично става мястото за съхранение на приготвените през есента консерви. Бутилки доматен сок, буркани със закуска или буркани, пълни с компот, подредени по рафтовете в гаража. Проверете дали все още стават за ядене, ако не, изпратете ги направо в кошчето и направете малко място за кутиите с инструменти. Освен това всеки вид източник на храна е стръв за гризачи.

  1. Хладилна ракла

Тъй като хладилникът заема много място в къщата, вие сте намерили място за него в ъгъла на гаража. Оттогава паркирате колата внимателно, за да не я ударите в предната броня. То няма, какво да прави там, ясно! Особено след като температурата се повиши, хладилникът ще консумира все повече и повече енергия за охлаждане на храните, съхранявани в него. Все пак му намерете място в къщата.

  1. Стари списания

Ако сте сред тези, които са свикнали да рециклират хартия, със сигурност сте създали навика всяка седмица да носите купчините вестници и списания, които сте прочели, в гаража. За съжаление те са много привлекателни за мишките, които бързо ще намерят дом сред тях.

  1. Използвани електроуреди

Още веднъж, гаражът не е бунище. DVD плейъри, телевизори, компютърни монитори, слагате ги всички там с мисълта, че може би някой ден ще ги използвате отново. По-добре ги дарете и по този начин отново ще получите достатъчно място за безопасно паркиране на колата.

Източник: Evro.Center

Scroll to Top