Етапите от самостоятелно извозване на отпадъци след пожар

Какви са етапите от самостоятелно извозване на отпадъци след пожар

Пожарът в жилището води до опустошителни последици. Той унищожава ценни вещи, оставя следи от сажди и остра миризма на изгоряло. Повече от половината от жертвите на възникнал неочакван огън в дома се опитват сами да почистят апартамента след пожар. Разбира се, по-лесно и по-надеждно е да поверите работата на специалисти от почистващи организации, но техните услуги не са евтини.

Какви неща ще са необходими за почистване?

Престоят на закрито след пожар не е безопасен за вашето здраве. Във въздуха се носят разяждащи частици от сажди и синтетични смоли, които могат да се утаят в белите дробове и да раздразнят лигавиците на очите и вътрешните органи. Следователно самопочистването на апартамента ще изисква да подготвите защитно оборудване.

Ще ви трябват следните неща: стари затворени дрехи от плътна тъкан (след почистване ще трябва да се изхвърлят); дихателна маска; предпазни очила; ръкавици; шал; обувки с дебела подметка. Сега трябва да подготвите почистващи продукти и инструменти.

Почистването след пожар е различно от обикновеното

Ще трябва да обработвате не само подовете, но и стените, таваните, мебелите. Минималният комплект за почистване включва: метла; торби за боклук; поднос; прахосмукачка; от филм; сухи парцали – от 10 броя; метална четка; шпатула; с ролери; импрегнирани гъби – 5 броя; Импрегнирането на гъбата включва анионни и амфотерни повърхностно активни вещества и глицерин.

Когато почиствате след пожар, не може да използвате много вода, за да не се разтекат сажди по стените и мебелите. Импрегнираните гъби трябва да бъдат леко навлажнени, преди почистване. Друг вариант за почистване на петна от сажди е меламинова гъба (направена от меламинова смола). Тя отстранява мръсотията като гумичка и не изисква използването на вода. Може да намерите импрегнирани гъби и меламинови гъби в магазини за домашни потреби.

Почистване на нещата и извозване на отпадъци след пожар

За да започнете възстановяването на дома, трябва да освободите помещенията от нещата, които са били повредени по време на пожара. Премахнете невъзстановими елементи. Най-вероятно ще трябва да се отървете от книгите, защото те запазват миризмата на изгоряло няколко години. Премахват се и всякакви меки мебели, килими, завеси, спално бельо, дрехи. Всичко, което не може да се поправи в пералнята. Ако прането мирише на пожара след пране, занесете го на химическо чистене. С помощта на метла изстържете парчета от счупени предмети от пода и ги изпратете в торбата за боклук. За извозване на отпадъци след пожар може да разчитате на специализираните екипи.

Може и сами да следвате някои стъпки, като отстраните внимателно напуканото стъкло от рамките на прозорците и вратите. Изхвърлите храната от хладилника, изключите уреда от контакта и го оставете отворен. Премахнете оцелелите растения от стаята и избършете листата с влажна кърпа. Сменете вентилационния филтър и поставете два пласта марля върху изпускателните решетки. Ако някои неща са били залепени на пода, без помощта на професионалисти, едва ли ще успеете сами да ги отстраните. Освен това не се опитвайте да почиствате осветлението сами. Потърсете екипите на TovarniPrevozi.bg. Те ще ви окажат пълно съдействие по

Ако почистването след пожар ви позволява по някакъв начин да приведете къщата в представителен вид и да я подготвите за ремонт, тогава миризмата на изгоряло обикновено остава за 6-12 месеца. Мокрото почистване дава краткотраен ефект и скоро миризмата се връща. Факт е, че частиците от сажди и смола се въвеждат в структурата на пода и мебелите и след това постепенно се освобождават. Има няколко начина да се отървете от миризмата на изгоряло и всички те са желателно да се използват в комбинация. Вентилация на помещението През лятото прозорците трябва да останат отворени денонощно и затворени по време на дъжд.

В заключение:

Това са само малка част от нещата, които трябва да се предвидят след възникнал пожар. За всичко останало може да четете и търсите повече на: https://www.tovarniprevozi.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%B6%D0%B0%D1%80.

Scroll to Top