Как да подредите стая бързо и ефективно

Знаете ли, че има начин, как да подредите стая бързо и организирано. Това всъщност може да стане с всяко едно помещение. В следващите редове ще ви запознаем как в няколко лесни стъпки.

Независимо дали става дума за голямо сезонно почистване, почистване на мазета и тавани или рутинна подредба на стая, тук сме приготвили някои насоки, как да организирате всичко. Вижте как с ценните съвети, дадени ни от depo.bg:

Как да подредите стая бързо и ефективно

В зависимост от обитателя една стая винаги е повече или по-малко подредена. Въпреки това, прекарвайки времето си там, чаршията се установява случайно. За да се върнете е полезно да знаете някои добри съвети. Класификация на предмети и бельо, почистване на мазета и тавани, ето няколко съвета, които да приложите, за да подредите бързо стаята.

Подредете спалнята си

  • Оправете леглото си за 5 минути

Подреденото легло внася ред в стаята. За да го направите е необходимо е да започнете с проветряване на спалното бельо, като този жест трябва да се повтаря често.

След това завивката, одеялата и чаршафите трябва да се сплескат.

И накрая, важно е да преместите възглавниците и да ги надуете отново, ако е необходимо.

  • Поставете мръсното пране в кошницата за 2 минути

Чрез оглед на стаята е възможно да се локализира и извади разпръснатото пране. След сортиране на частите, които трябва да се изперат и чистите, остава само да поставите първите в коша за мръсно пране.

Малък съвет: трябва да го поставите на видно и лесно достъпно място.

  • Съберете разпръснати предмети за 3 минути

Преди да спят или да излязат от стаята, някои хора обичат да четат, да се обличат или да играят. Правейки това, те оставят различни предмети да лежат наоколо им. Когато се събудите и след като оправите леглото, трябва да проверите, какви предмети са преместени, след което да ги върнете обратно. Изграждайки този навик, в стаята естествено ще цари ред.

  • Сортирайте нещата си за 15 минути

Необходима е малко организация, за да сортирате бързо нещата:

За целта трябва да започнете, като ги сортирате, като поставите на легло или на пода.

След това купищата парчета за прибиране, изпращане в пералнята, раздаване и т.н. трябва да се изпълнят.

След като направите това, остава само да подредите дрехите или вещите си в шкафове, скринове или върху маси и рафтове.

Предметите за пране или подаване трябва да са изнесени извън стаята.

  • Подредете нещата си за 5 минути

След като нещата са сортирани е много лесно да ги приберете. Дрехи, чорапи и други аксесоари само чакат да намерят своето място в гардероби, шкафове или на рафтове.

  • Прах за 10 минути

Прахът има тенденция да се натрупва върху всички повърхности (шкафове, рафтове, бюра и др.). За да се отървете от него, просто трябва да използвате микрофибърна кърпа или антистатично покритие. За да се отървете от мръсотията по пода или килимите е достатъчно да пуснете една прахосмукачка. По време на тази стъпка е препоръчително да вземете списания, носни кърпички или различни предмети, които са разпилени по пода.

Още полезни съвети и ценни идеи, вижте на този линк: https://www.depo.bg/mazeta-tavani-sofia.

Scroll to Top