Как да пестим с актуалните намаления в емаг при онлайн пазаруване

Търсите начин да пестите, а знаете ли, че това може да стане много лесно с актуалните намаления в емаг?

Онлайн пазаруването отдавна не е просто допълнение към обичайното пазаруване, но и пълноценна алтернатива, която по нищо не отстъпва на традиционното пазаруване, че дори го превъзхожда в някои отношения. Това е спестяване на време, което ви позволява да не отделяте цял ден за пътуване до мола.

Казваме ви как да спестите не само време, но и финансови ресурси.

Споделяме съвети, които ще ви помогнат да харчите по-малко пари и ще ви научим да гледате само необходимите стоки.

Купувайте само това, от което наистина се нуждаете

Това правило е правилото за всяко пазаруване по принцип, но дори осъзнавайки, че е необходимо да се направи това, ние все още често се „разбиваме“ и купуваме нещо, което използваме няколко пъти, и след това го оставяме на заден план. Все пак борбата с купуването на ненужни неща е много важна по много причини. Най-важната от тях е спестяването: парите никога не са излишни, а харченето за глупости много често води до факта, че не остават пари за наистина необходими покупки.

Много по-лесно е да купувате ненужни неща в онлайн магазини, защото нямате време да мислите за харчене (трябва да се съгласите, че повечето покупки, направени в Интернет се правят импулсивно). И второ, разделянето с пари от разстояние е много по-лесно, отколкото да го правите офлайн. Ето защо, ако решите да купите някакъв продукт, живейте с тази мисъл няколко дни. Ако не е толкова необходимо, мисълта за покупка ще ви напусне. Иначе играта наистина си заслужава.

Обърнете внимание на продажбите, но разумно

Трудно е да не заобичаш актуалните намаления в емаг, защото това са спестявания, които носят и положителни емоции. Все пак е хубаво да знаете, че сте закупили продукт, който би ви струвал по-скъпо по всяко друго време. И все пак, понякога продажбите също са само умен ход от страна на продавача: първо той повишава цената, след което я нулира до предишната и окачва ефектно лого на „промоция“. Смятаме, че тази техника е известна на всички, но как да не се поддадете на нея?

Може би има само един начин да избегнете това – да сте съзнателни при покупката. И тук се връщаме към предишната точка. Не купувайте просто артикула, който сте видели в списъка за продажба. Най-вероятно наистина нямате нужда от него, тъй като сте му обърнали внимание само заради червения ценови етикет. Следете по-добре промоциите за конкретни продукти и имайте предвид цената, на която сте виждали продукта преди. Ако разликата е наистина забележима и имате нужда от нещо, може спокойно да купите.

Scroll to Top