Как да се отървете от плевелите завинаги с почистване на двор

Знаете ли, как да се отървете от плевелите завинаги във вашия двор или градина, без използването на хербициди. Днес ще ви разкажем за това в детайли:

Редовно проверявайте за плевели във вашия район.

Как да се отървете от плевелите завинаги с почистване на двор

Когато се появят плевели, опитайте се да ги премахнете незабавно.

Използвайте разтвор на основата на оцет за естествено премахване на плевелите. Като алтернатива опитайте да ги поръсите с обикновена сода за хляб.

За по-дългосрочно решение покрийте плевелите с черно найлоново фолио от магазин за градински стоки.

Много от нас обичат да прекарват времето си в градината, да си почиват и да дишат чист въздух. Но постоянно растящите плевели могат да направят тази дейност не толкова приятна, колкото бихме искали. Ето, защо нашите експерти създадоха тази статия с инструкции как да се отървете от плевелите без хербициди и да получите възможността да се насладите напълно на прекарването на времето си в хармония с природата. Нашите съвети включват съвети идеи за това как да се отървете от плевелите в задния двор и как да предотвратите повторното им появяване.

Напръскайте с препаратите за борба с плевелите сутрин или следобед, когато има слънце. Това ще ви помогне да се отървете от тях по-бързо.

Контрол на плевелите без химикали

Преди да се захванете с плевелите във вашата градина, запасете се с естествените средства, изброени по-долу и се захващайте за работа.

почистване на двор 2

Пригответе:

3,8 литра оцет;

15% или 20% оцет;

половин чаша сол;

и няколко капки течен сапун или препарат.

Смесете съставките в кофа или друг подходящ съд. След това изсипете разтвора в бутилка със спрей и го напръскайте внимателно, за да контролирате плевелите. Имайте предвид, че това средство на основата на оцет не само убива плевелите, но и други растения, а също така премахва хранителните вещества от почвата. Следователно този метод за справяне с тези растения е подходящ за ограничени места, като: граници, пътеки, вътрешни дворове, далеч от зеленчуци и ягодоплодни храсти.

В задачата:

Как да се отървете от плевелите в двора бързо:

На помощ идва и обикновената сода. Тя е особено полезна за борба с плевелите между плочките на пътеки или вътрешни дворове. Просто трябва да поръсите добър плътен слой, върху площи с поникнали плевели и след няколко дни ще може да видите резултата от това ефективно народно средство, как да се отървете от плевелите.

почистване на двор

Как да се отървем от плевелите в градината с почистване на двор

За да се отървете от плевелите в градината е подходящ по-нежен, но по-дълъг метод. Преди да се отървете от тази растителност в градината, ще трябва да се запасите с черно пластмасово фолио, което се продава в магазините в градинския раздел или в строителния отдел. Има и голям избор от спанбонд и други покриващи материали, които позволяват на растенията наоколо да дишат, но предпазват плевелите от тях.

Какво още помага в почистване на двор от плевели

Това фолио покрива площта, която трябва да бъде защитена от плевели, може да направите това около вашите насаждения от култивирани растения. Факт е, че черният филм не пропуска светлина и по този начин не позволява на плевелите да покълнат, а задачата как да се отървете от тях в градината е много по-лесна, тъй като не е нужно да плевите ръчно. Основното нещо е да оставите достатъчно място в градината си, за да покълнат вашите култури. По същия начин може да се улесни и борбата с плевелите около овощните дървета. В допълнение, филмът осигурява гниене, като по този начин създава естествен тор за почвата.

Разбира се, има и плевели, като обикновена трева, борбата, с която може да се превърне в истински кошмар. Тук на помощ отново се явяват услугите на екипи по почистване на двор.

В заключение:

Разказахме ви за няколко ефективни народни начина да се отървете от плевелите в зеленчуковите градини в летните вили. Те включват използването на естествени и импровизирани средства и ще ви позволят да не прибягвате до химикали и хербициди, за да се отървете от плевелите завинаги.

Източник: izvozvane.com

Scroll to Top