Ето, как да планирате извозване на стари мебели София, за да оборудвате спалнята в частна къща

Спалнята е място, където човек си дава почива или релаксира от забързания ритъм на живот.

Това е много важна стая, затова, ако нямате готово решение започнете с извозване на стари мебели София. В тази стая не трябва да е само чисто и удобно. Нека спалнята носи приятни усещания. От фирма kostovi.bg ни предоставят някои насоки, как по-лесно да организирате всичко.

На това място трябва да може да спите добре, да си прекарате страхотно с книга в ръка или просто да мечтаете.

Всички тези предимства на спалнята трябва да се запазят, както в апартамент, така и в частна къща. В едно самостоятелно жилище е по-лесно да има тишина в самата спалнята, отколкото в апартамента. Това е така, защото няма съседи от различните страни. Само в частна къща са възможни шумове зад стената. Във всеки случай звукоизолацията в къща, жилище изисква по-малко (освен ако, разбира се, не се намира близо до магистралата).

Спалнята винаги е разположена възможно най-далеч от входната врата. Това е особено важно в селска къща. В случай на двуетажна къща, спалните на родителите и децата трябва да бъдат направени на втория етаж. За най-старото поколение е по-добре да осигури стая за почивка в долната част на къщата.

Може да изберете стая за спалня от източната или югоизточната страна на къщата. Имайте предвид, че слънцето огрява такива стаи от ранна сутрин. Помислете, дали ви харесва подобна идея. Ако има буйна растителност извън прозореца на къщата, тогава слънчевите лъчи няма да осветяват къщата много.

Прозорците в спалнята не трябва да пропускат шум и студ. Затова трябва да изберете дървени рамки. За целта може да предпочитате двойни, от висококачествена дървесина. Нека прозорците са възможно най-големи, като препоръчителният размер е 1:8 спрямо площта на пода. В частна къща трябва да вземете предвид и храстите и дърветата, които растат извън прозореца.

Наред с външното осветление, вътрешното осветление на спалнята влия,  върху добрата почивка и сън. Светлината на тавана може да е направена като приспособление, вградено в тавана, насочващо лъчите право надолу. Полилеят разсейва светлината. Има вариант на точково осветление, което да служи като интериорна декорация. Качеството на светлината се влияе от формата на лампата, размера, дори текстурата на тъканта, която я покрива. Спалнята се нуждае от тежки завеси, така че сутрин слънчевата светлина да не ви събужда.

В селска къща през лятото е необходима мрежа против комари на прозореца. В много горещите дни ще искате да отворите прозореца, а близостта на земята и природата създава условия за привличане на всякакви насекоми.

В частна къща, както в апартамент, спалнята може да бъде разделена на зони. Има обаче много варианти как да направите това. Стаята може да включва работна зона, място за спане, библиотека, място за съхранение на вещи.

Мебелите за спалня се купуват в едно стилово решение. Характеристика на мебелите и интериора на частна къща е, че такива трябва да са в хармония не само помежду си, но и с ландшафтния дизайн на задния двор. Ако на улицата има пейки, тогава за къщата трябва да изберете мебели в селски стил. Зелените площи трябва да са допълнени от цветя из къщата. Консултирайте се с експерти по интериор и екстериор. По-добре е да ги поканите да говорят помежду си и да намерят хармонична комбинация от външен и вътрешен дизайн на къщата. Планирайте и извозване на стари мебели София.

Консултирайте по всички въпроси със специалистите от kostovi.bg и няма да сгрешите.

Scroll to Top