Почистване на тавани – как да почистите таванския прах

Таванът е удобна допълнителна зона за съхранение, на какво ли не, затова и изисква старателно почистване на тавани.

Това е място за складиране на нещата, които нямат място в къщата и зона, където може да приберете предмети, така, че да не се виждат. Наред с това таванът е и област, която може да бъде една от най-трудните за поддържане чиста.

Тук сме събрали най-добрите съвети за това как да почистите тавана от таванския прах, както и да разчистите о всичко излишно, за да не се натрупва такъв.

Откъде идва и се образува прах?  

Таванският прах идва от външната среда – мръсотия, пепел или нещо, което произхожда извън покривното пространство.

Таваните обикновено са отдалечени и затворени помещения с малка или никаква вентилация. Прахът може да си проправи път вътре през дупки, пукнатини, пролуки или дори счупени уплътнения.

Стъпки за почистване на тавански прах

Въпреки, че обикновено е единственото място, което е по-рядко посещавано в къщата, таванското помещение лесно може да стане най-прашното и мръсно. Ето най-добрия начин да почистите праха:

Преместете вещите или подредете предметите в ъгъла, или ги извадете напълно от тавана, ако можете. Най-добре е да разчистите таванското помещение от всичко излишно. Наемете екипи от smetishte.com, за да съберат и изнесат всичко старо, излишно, непотребно. Такова може да включва всичко от стари мебели, през неработещи уреди, неизползваеми детски пособия и играчки, в т. ч. бебешка количка, велосипед, проходилката и т.н., та чак до камари с вестници и списания, складирани дрехи и пр.

Избършете праха, като използвате кърпа за прах със статично зареждане. По този начин може да съберете целия прах от върховете на кутии/вещи и гредите. Най-добре е да използвате кърпа за прах със статично електричество. Тя ще събере цялата мръсотия и прах, докато нормалната избърсва малка част или не събира качествено такъв.

Почистете с прахосмукачка подовете и труднодостъпните ъгли – това ще ви помогне да съберете и уловите частиците прах, за да избегнете по-нататъшното им разпространение.

Сменете вещите си, като почиствате праха, докато вървите, за да не ги връщате на тавана.

В случаите, когато прахът не е безопасен за почистване, потърсете професионална почистваща услуга.

Най-добрият начин за предотвратяване на прах на тавана е пространството да бъде обвито с прахоустойчива подплата. Това позволява пространството да блокира навлизането и събирането на външни частици в покривното пространство.

Как да  почистите таванския прах

От всички най-добри начини за почистване на таван от прах и натрупвания на боклук, говорете с екипа на smetishte.com още днес. Обадете им се сега на ……. или  направете запитване онлайн, като уточните всичкия детайли относно изнасянето на всичкия боклук от тавана.

Scroll to Top