5 полезни идеи за съхранение след почистване на мазета

Тъмни, заплеснели, затрупани мазета внимавайте! Тези идеи за организация на мазето ще ви помогнат да превърнете избата си в използваемо място за съхранение. Ако вече се питате как да стане това, предлагаме ви да узнаете:

  1. Определете различни зони за всеки сезон.

Сега, когато мазето е сухо и се надявате да ухае добре е време да създадете план за съхранение. Помислете за всички неща, които сте намерили в мазето си по време на фазата на чистене и създайте някои категории или зони. Те могат да включват зони по сезон (лято, есен, зима, пролет) или тип (играчки, Коледа и т.н.).

Наличието на зони ще държи бъркотията и хаоса под контрол и ще улесни намирането и съхранени неща, когато имате нужда от тях. Направете големи, четливи етикети за всяка зона и започнете да трупате елементи по всеки етикет.

  1. Инсталирайте здрави отворени рафтове и използвайте херметически затворени контейнери.

След като разберете, колко зони имате и видите елементите във всяка купчина, решете колко контейнера ще ви трябват за всяка зона. Всички съхранявани артикули трябва да бъдат в херметични и прозрачни пластмасови контейнери, за да се предпазят от досадни буболечки, като сребърни рибки, щурци и други същества. Хвърлете няколко пакета с гел за изсушаване, за да контролирате влагата. Напълнете контейнерите и след това организирайте план за стелажите.

Сега, когато знаете, колко контейнери и зони имате е време да инсталирате някои трайни рафтове. Отворените рафтове позволяват на въздуха да циркулира, като същевременно ви дава възможност да видите точно, какво сте съхранили.

Съвет за съхранение: Ако е възможно, никога не дръжте нищо директно в контакт с пода на мазето.

  1. Премахнете кутиите с инструменти със система за съхранение на стена.

Пластмасовите контейнери и рафтовете са идеални за предмети, които искате да съхранявате в мазето, но какво ще кажете за предмети, които използвате по-редовно. Такива инструменти ще са високо в списъка с приоритети.

Създайте система за окачване на вашите инструменти на стена. Това може да стане лесно, като използват различни куки на дъска, пирони и дървени филии.

  1. Надстроите пространството на пералното помещение с допълнително място за съхранение.

Ако имате перално помещение в мазето, има много неща, които ще искате да съхранявате, за да комбинирате с него. Тъй като използвате това пространство по-често, няма смисъл предметите да се прибират в кошчета.

Затворените шкафове работят добре за организиране на грозни дрехи за пране и ще подобрят външния вид и функцията на вашето пространство.

  1. След почистване на мазета направете актуализиран опис един път годишно

Полагали сте толкова много усилия, за да изнесете бедствието от мазето си. Дръжте го така. Веднъж годишно преглеждайте съхраняваните инвентари и се отървете от елементи, които вече не са необходими. Излезте от навика непрекъснато да добавяте нови елементи, без да сортирате елементите, които вече имате.

Надяваме се, че това ви помогна да се вдъхновите да се справите с мазето си, една по една идея за секция. Ако пък ви е нужно съдействие, относно почистване на мазета винаги може да потърсите специалистите на Божил.Ком.

Scroll to Top