Къде в градовете живеят хлебарки

Сега, по време на масовото господство на хлебарки, мнозина се чудят: къде са местата, в които живеят вредителите?

Къде са любимите им местообитания и откъде се връщат в домовете ни, дори след унищожението си. Хлебарките не се нуждаят от много: малко храна, достъп до вода и доста уединено място за гнездене. Хлебарките се чувстват спокойни, както в улеите за смет, така и в отоплителните мрежи. Ще разберем къде точно могат да бъдат намерени, с любезното съдействие на екипите от Превента ДДДД ЕООД.

Складовете са най-често срещаното място. Най-много обичат да са на топло, сухо и да има, на какво да се насладят самите хлебарки. Те, също така стигат до кутии с продукти, пристигащи с кораби от чужбина или с най-различни методи за доставка.

Хипермаркети, магазини и т.н. са друг начин за развъждане на хлебарките. Въпреки всички усилия на работниците и нормите, установени от службите по хигиенизиране и дезинфекции, някои паразити все намират начини да проникват в такива помещения. И тогава всичко зависи от действията на собствениците. Те трябва да предприемат мерки и да предотвратят заразяването с хлебарки или ситуацията може да излезе извън контрол.

Кухните са кетъринг – хлебарката попада на такива места поне веднъж във всяка кухня на ресторант или кафене. Най-често те избират място някъде наблизо, за да имат постоянен достъп до храна и вода.

Оранжерии – топлината създава благоприятни условия за размножаването на хлебарките и там, винаги може да се намери храна за тези насекоми.

Метро – сравнително стандартно местообитание за хлебарки. Там има складови помещения, а така метрото гарантира благоприятни условия за живота на хлебарките. В метрото има много боклук и придирчивите насекоми са готови да търсят нещо питателно за себе си.

Хлебарките са винаги и навсякъде, всичко зависи от отговорността на човека и мерките, които предприемат. Задължително е да се извърши превантивно почистване и борба с вредителите, за да се предотврати заразяване на апартаменти, складове и други помещения с хлебарки. В случай на високо ниво на заразата с хлебарки е необходимо да се обадите на професионални служби, участващи в унищожаването на хлебарки и други нежелани насекоми. Такава може да откриете на адрес: www.preventa.bg.

Scroll to Top