Как да използвате канцеларски гуми

Питали ли сте се, как да използвате канцеларски гуми?

Как да различа опитна домакиня от начинаещата в тази работа? Докато някои оборудва работното си пространство, според определени стандарти, друг използва не само обикновени кухненски прибори, но и различни предмети, които абсолютно не са свързани с готвенето или кухнята. Ще поговорим за едно от тези устройства, а именно канцеларски гуми.

Простите офис консумативи като канцеларски гуми имат много приложения в кухнята. Те са не само практични, но и полезни, защото помагат на домакините в процеса на готвене. Нека разгледаме по-подробно как става това.

9 начина за използване на канцеларски дъвки

Уплътнения на точилка

За да направите тестото за бисквитки или пай със същата дебелина, може да направите гумени ленти на точилката от двете страни. Освен това, като прилагате една гума, върху друга, може да регулирате необходимата дебелина. Много е удобно!

Организация на рецептите

Ако съхранявате рецептите си във файлове, ги организирайте в категории, като използвате цветни гумени ленти. Вече няма нужда да ровите по всички записи в търсене на подходящата. Всичко винаги е под ръка.

Регулиране на дозатора за сапун

Децата невинаги разбират, колко сапун да изтръгнат от дозатора. Може да обвиете еластична лента около него, като по този начин намалите количеството почистващ препарат с всяка преса. Това е страхотна икономия за дома!

Закрепване на дъската

Дъските за рязане имат една гадна особеност: те се плъзгат по повърхността. За да избегнете това, просто дръпнете гумената лента около дъската. Воала! Сега дъската е фиксирана на масата.

Откриване на банка

Ако ръцете ви се плъзгат по кутията и не може да я отворите, просто увийте ластика около капака. Сега го вземете и отворете кутията лесно.

Капак за буркан

Ако няма капак за буркан под ръка, той лесно може да бъде направен от лист хартия или восъчна салфетка. С помощта на еластична лента, просто фиксирайте домашния „капак“, върху горната част на кутията.

Консервиране на пресни плодове

Ябълките или крушите, нарязани на парчета, могат да се запазят свежи и сочни, като закрепите парчетата заедно с еластична лента. Това е перфектният метод за живот, ако трябва да опаковате обяда на детето си в училище.

Фиксиране на торбичката за боклук

За да предотвратите използване втора на торбата за боклук, издърпайте горната част върху кофата и я закрепете с голяма канцлерска гума, върху ръба на кофата отвън.

Закрепване с лъжица

За да не падне лъжицата в тигана и да не лежи на масата или печката, да изцапате, просто увийте ръба на дръжката с еластична лента. Сега лъжицата ще бъде фиксирана на стената на тигана. Това не се отнася за случаите, когато готвите нещо и чиниите ви се нагряват.

Прости трикове с офисни гумички ще ви помогнат да направите работата в кухнята много по-удобна и практична. Такива офис консумативи са бюджетни и е двойно по-приятно! Надяваме се, да вземете под внимание нашите житейски хакове, а когато се нуждаете от демонтаж на стара мебел, шкафове, секции и гардероби да последвате линка.

Scroll to Top