Ето как да почистите с минимални усилилия

Почистването не е задължително да е тегаво бреме и неприятно занимание. Сега със съветите, предоставени ни от екипите от Чистота.com, почистването може да ви се стори забавно, а в бъдеще, дори да се превърне в хоби. Предлагаме ви да узнаете как:

Лепилото – ако е останало по ръцете Ви, след като сте го използвали, можете да го почистите с помощта на памук, напоен с лакочистел.

Замърсената фурна – оставете в студената фурна за цялата нощ съд с разтворена във

вода таблетка амоняк. На сутринта ще може лесно да я почистите.

Плочките в банята изтъркайте ги със смес от хладка вода и мая, така успешно ще отстраните всякакви петна и наслоявания по тях.

Петната от кафе – може да ги премахнете с помощта на газирана вода.

Петната от боя за коса – почистват се с воден разтвор от лимонена или винена киселина. Ако тъканите са бели, използвайте 390 перхидрол.

Замърсяване от пълнител на химикалка

Търкайте петното със смес от глицерин, топла вода и 590 процентова оцетна киселина, като може да прибавите и няколко капки хлороформ.

Петното от яйце – може да го отстраните със сапунена вода с разтворен в нея амоняк.

Лукът – можете да го съхраните за по-дълго време, като го оставите за няколко дни

да изсъхне добре на слънце. Стъблата се отрязват на 3-4 см от главата. След

като се изсуши добре лукът, го прибере-

те на тъмно и проветриво място.

Празът – той се заравя в навлажнен пясък. Не го дръжте на балкона, защото може

да замръзне през зимата и тогава ще изгуби от ценните си хранителни свойства.

Вълнени и копринени дрехи – гладете ги от ляво на дясно. Започнете първо с шевовете, после изгладете яката, маншетите и ръкавите и след това останалото.

Тапетите – поставянето им, често е свързано с трудности. Остават въздушни мехурчета или те стават на гънки. Може лесно да ги отстраните, като ги прободете с игла и ги загладите с мека кърпа или изтеглите внимателно с линийка.

Неприятната миризма в бутилките – може да я отстраните като налеете в тях разтвор, приготвен от хладка вода и 1 с.л. счукано синапово семе.

Замразеното месо – за да го размразите по-бързо, го поставете в студена вода за няколко часа.

Сладките – за да не ги натрошите, преди да ги отделите от тавичката, я поставете върху отворена тенджера, която е пълна с вряла вода.

Златните предмети – за да засилват блясъка си, трябва да ги поставите да постоят в леко подсладена вода и в неметален съд.

Полезни съвети и цена за почистване на двор в София и областта може да откриете в официалната страница на сайта по чистота.

Scroll to Top