Домашно избелване от чистота.com

Прането на бели неща е отделна страница в живота на домакините. За да получите снежнобяла риза или покривка, трябва да опитате доста усилено.

Производителите на домакински химикали отдавна са разбрали, че може да спечелите пари от него. Рафтовете на магазините са обсипани с различни избелващи с неразбираем химичен състав продукти, но дали са необходими?

Този въпроси си задаваме и потърсихме компетентното мнение на специалистите от Chistachi.bg. За вас, те споделя с вас, списъка за домашно избелване.

Редакционният съвет „С вкус“ се опитва да намери за вас най-здравословните и бюджетни алтернативи за съхраняване на средства. Вече говорихме за това как да премахнете петна и как да направите почистването на дома си по-удобно, без допълнителни разходи. И днес ще споделим няколко метода за домашно избелване.

5 начина за избелване у дома

Смесете перилния препарат, който обикновено използвате с 1-2 с.л. сода за хляб. Тази смес ще освежи дрехите ви

сода

Смесете оцет с вода в купа (за 2 литра вода е необходима около 1 чаша продукт) и накиснете дрехите в него. Оставете да престои за една нощ. След това може да изплакнете нещата, както обикновено.

оцет

За следващия метод ще ви трябват 3 лимона. Нарежете плодовете на филийки и сварете във вода. Изцедете течността, през сито и накиснете в нея бели дрехи. След час изперете дрехите си по обичайния за вас начин.

лимон

Смесете 2 с.л. л. пероксид и 1 супена лъжица. л. амоняк и 5 литра вода. Загрейте този разтвор до 70 градуса и накиснете нещата в него за около 3 часа. Изплакнете и измийте. Ако избелвате дрехи от коприна или вълна, загрейте разтвора до 30 градуса.

нишадър

Разтворете 5 таблетки аспирин в 7 л вода. Накиснете бели дрехи в този разтвор за една нощ. Мийте изплакнете по обичайния начин на сутрин. За да засилите ефекта, може да хвърлите няколко таблетки в барабана на пералнята.

аспирин

Тези прости начини ще ви помогнат да се справите с омразното избледняване и сивотата на белите дрехи. И най-важното – той е многократно по-евтин от домакинските химикали. Част от средствата вече са във вашия аптечка, а някои в кухнята.

Scroll to Top