Пълно ръководство за почистване на открито за лятото

Време е да кажем довиждане на тежки палта и пуловери и да приветстваме шорти, сарафани, сандали и бански. Това също е време за забавление, а това означава почистване. Такова може да организирате още през пролетта и с помощта на hamalski.com. Ето някои удобни съвети и идеи за почистване.

Организирайте килера

Най-добре пазената тайна на много организирани стаи е неорганизиран килер, пълнен до спукване. С изчезналите екстри това ще бъде много по-лесен проблем за разрешаване. Използвайте пластмасови смесители, за да подреждате спално бельо и сезонни дрехи, които не се използват. Може да намерите и стойки за обувки за петите и джентълменски обувки. Наличието на система също улеснява намирането на неща, когато имате нужда от тях, независимо дали избирате по цвят, дължина или функция.

Спечелете битката, срещу козината

Спечелването на борбата с козината започва от нашите домашни любимци, а не от домовете ни. Кучетата трябва да се къпят поне веднъж на три месеца, но могат да се къпят и на всеки две седмици. Това помага да се отмие козината, която иначе би се озовала, върху вашите мебели и килими. Рутинното подстригване с четка за отслабване е чудесно за котките и е полезно и за кучета. Често вакуумирането ще вземете останалите – просто се уверете, че имате подходяща прахосмукачка за тази работа. За да се справите с миризмите на домашни любимци, особено от кутията за отпадъци, трябва да помислите за подбора на филтър.

Съвети за почистване на открито

Използвайте лук за почистване на скарата

Преди да запалите скарата, опитайте да почистите решетката с бял оцет. Това ще ви помогне да разхлабите остатъците, останали от последното ви почистване. След това нарежете глава лук наполовина и използвайте, за да избършете всички останали остатъци.

Борба с паяжините

Малко вероятно е да сте се изправили от паяжините на открито през натоварения празничен сезон и кой може да ви вини? Лятото е идеалната възможност за борба с тези паяжини, които се натрупват във вашите стрехи, пукнатини и цепнатини. Това е супер проста задача, която изисква само прах с дълъг стълб.

Измийте прозорците

Това е нещо, което често се пренебрегва, но може да доведе до огромна промяна! Външността на прозорците понася доста побой, особено в климат, където елементите са сурови през зимата. Ще се изненадате, колко мръсотия, прах и налепи могат да се натрупат, върху прозорците ви.

 

Лятото е идеалната възможност да накарате прозорците си да искрят и да блестят. Има много техники за миене на прозорци навън, но ние вярваме, че може да го опростите. Използването на нетоксичен препарат за почистване на стъкло и стар вестник. Това ще свърши чудеса! Ако никога не сте чистили стъкло с вестници, просто ще трябва да ни се доверите. Вестникът помага да избършете кристално чисто!

Погрижете се за улуците

Вашите улуци могат да се запушат, през зимата, особено ако е имало бури и ветрове. Важно е да избегнете повреда на дома си, като почистите улуците си и направите всички необходими лепенки или ремонти. Листата, пръчките и други остатъци могат да се натрупат и да ви създадат основни проблеми, ако не бъдат третирани.

Започнете с почистване на двор с момчетата на Братан Хамалски.

Почистете гаража

Това лятно почистване може да отнеме особено време. Може да пожелаете да отделите цял ден или уикенд, в зависимост от това, колко е затрупан вашият гараж. Много хора могат да останат доста организирани и да използват гаража си, за да паркират автомобилите си. Но това не е така за всички. Вашият гараж често може да се превърне в неорганизирана яма. Инвестирането на време, има голяма полза.

Бъдете реалистични и честни със себе си относно предметите, от които наистина се нуждаете, и тези, с които ще бъдете добре да раздадете!

Инвестирайте в решения за съхранение в гараж, които ще ви помогнат да организирате предметите, които ще съхранявате.

Одитирайте осветлението

Направете сканиране на жилищно пространство на открито. Потърсете мигащи крушки или светлини, които се налага да бъдат заменени. Сега е моментът да добавите енергийно ефективни крушки във вашето открито пространство! Това намаляването на енергийната употреба и е по-лесно, отколкото сте предполагали.

Измийте мебелите си на открито

Много е вероятно мръсотия и прах да са се натрупали в мебелите на двора през зимата. Направете местата на открито чисти и приятни за през цялото лято!

Хубавото време означава, че да огледате всички територии на вашия дом. Разходете се из къщата. Направете списък на всичко, което би могло да използва пресни бои. Това може да са оградата, щорите, пощенските кутии или дори предните и задните врати.

Обновете дома още през пролетта.

Scroll to Top