Градинско почистване

Време е в пролетта да почистите своята градина!

С пролетта настъпва време да подредите градината и да сложите всичко в ред! Ето удобен списък със задачи, който ще ви помогне да организирате почистването на градината и за пролетната поддръжка. За почистване на двор с боклуци и храсти се доверете на професионалисти.

Градинско почистване

Извадете и компостирайте всички стари едногодишни растения, които са изгнили през зимата, и подрязвайте трайните насаждения до нивото на земята. Веднага щом видите нов растеж е време да предвидите тези неща. Разгледайте този списък за растенията, които най-добре се подрязват през пролетта.

Изрежете обратно храстовидните растения и рози, когато започнат да се появяват нови пъпки и опасността от силен студ е изчезнала.

Отидете на плевелите, обърнете внимание, преди да се хванат. Не забравяйте да изхвърляте семенните глави и всичко, което изглежда болно. Всичко останало може да се композира.

Поставете в горната част мулчиране и компост за насърчаване на растежа, запазване на влагата и потискане на плевелите.

Разделете и трансплантирайте веднага щом се появи нов растеж. Колкото по-рано установите вашите растения на новото им място, толкова по-добре ще се справят.

Обработете тревата и приложете бавно разграждаща се тревна храна. Използвайте метални гребла, за да премахнете мъха, и повторно подредете всички области, които изглеждат леко оголени.

Повторно намажете дървените мебели на открито, проверете и затегнете гайките и болтовете.

Почистете барбекюто и допълнете газовите бутилки.

Ако имате функции за външна вода, отстранете зимните отпадъци и проверете спринклерите и капковите тръби за пукнатини.

Проверете състоянието на всички ваши градински огради, стълбове, конструкции, като обезопасите всички свободни фуги и замените отслабените или счупени предмети. Отпечете всички стари, люспести се петна или замърсявания от сухите повърхности и нанесете висококачествен консервант за дърво.

Полагането на усилия за разчистване на градината и пролетна поддръжка ще се изплати като дивиденти през следващите месеци и няма нищо по-удовлетворяващо от това да може да седнете и да се насладите на плодовете на вашите трудове с хубава готина напитка.

 

И не забравяйте, че за всички ваши нужди за разчистване на градина и извозване на отпадъци са на bulkom.com, само на телефонно обаждане.

Scroll to Top