Как да се отървем от лошата миризма в гардероба

За да не чакате „ароматната“ атака да дойде и да почука в гардероба ви, нека следваме прости превантивни мерки, с които всяка домакиня, бизнес жена и дори мъж може да се справи.

Тези съвети са ни предоставени, с любезното участие на www.чистота.com.

За сезонни промени в облеклото, организирайте пролетно почистване на вашите мебели. Извадете всички предмети и избършете всички рафтове и кутии с прах от вътрешната страна на шкафа. Измийте и скрийте всичко за зимата в специални калъфи за дрехи. Поставете отделно връхни дрехи, пуловери, блузи, трикотажни рокли в отделно покритие. Елементите от кожа, също трябва да бъдат отделени от останалите. Важно е, да отделите чистите вещи от тези, които вече носите. Опитайте се да не ги смесвате.

Ако съхранявате обувки в шкафове, което е крайно нежелателно, не забравяйте да измиете всички сезонни обувки, да ги изсушите старателно, като обърнете специално внимание на стелките. Те трябва или да бъдат извадени, измити, изсушени и поставени в отделна торба с всякакъв аромат, или изхвърлени и закупени нови в замяна.

Изсушените обувки, ако са кожа или „под кожата“, трябва да бъдат покрити с лак за обувки, полирани и поставени с хартия в средата, поставени в кутия, плътно затворени и поставени в шкаф. Трябва да се справите и с велурени обувки, материи, дънки, само кремът вече не е необходим. Ако вземете всички горепосочени мерки, тогава няма да се страхувате от „ароматните“ изненади от тази страна.

Погрижете се за себе си и използвайте душа поне веднъж на ден. Ако се потите – не окачвайте такова нещо в килера. Първо, старателно го проветрете и след това, ако миризмата остане, веднага го измийте, а ако не, след това отново обратно в шкафа.

Не поставяйте шкафа много плътно към стената. Мебелите трябва да дишат. В противен случай може да се появи не съвсем „благородна“ плесен, от която не е толкова лесно да се отървете, но и много лоша миризма.

Изпратете всички пушачи на улицата, на верандата, на балкона и не позволявайте на апартамента или къщата да се накисват с никотин.

Ако готвите, затворете кухнята или включете абсорбатора за въздух или отворете прозореца. Кухненските миризми са различни, вкусни и не много. Но миризмата на „кетъринг за хранене“ не е точно тази, от която се нуждаете, нали?

Следете тоалетната и чистотата на домашните любимци, къпете ги, не ги оставяйте да се крият и спят в килерите.

Следвайки тези лесни хигиенни номера, няма начин да не успеете да овладеете чистотата и реда в своя дом.

За Изкупуване на стари мебели в София и страната проверете, следвайки връзката.

Scroll to Top