Как да премахнете миризмата от хладилника

Вероятно всяка домакиня, поне веднъж в живота си се е сблъсквала с такъв проблем като неприятната миризма от хладилника. Този проблем не е нов и напълно решен, основното е да не се разстройвате, а да започнете работа, без да забавяте борбата с неприятностите за по-късно. Първата стъпка е да се установи причината за неприятната миризма от хладилника.

Вижте как да стане това, статията ни е предоставена със специалното участие на www.bratstvoto.com.

Защо хладилникът мирише лошо?

Хладилникът е мястото, където се съхранява храната и често се случва, че храната се разваля. Там микробите започват да се размножават. Всякакви бактерии, които причиняват неприятна миризма. Ако в хладилника има непакетирани продукти, дори такива „безобидни“, на пръв поглед, като наденица или месо, е възможно след известно време хладилникът просто да се насити с миризмата на непакетирани продукти.

Често се получава и голямото нещастие като самостоятелно замразяване на хладилника. Фризерът се размразява, а с него и продуктите, които се съхраняват там. Храната се разваля и неприятна миризма изпълва целия хладилник. Премахването на леда и всички напластявания ще бъде много проблематично.

Как да премахнете миризмата от хладилника?

Ако отворите вратата на вашия хладилник и доловите, дори и най-малката външна миризма, тогава трябва да вземете решителни мерки, в противен случай ароматът ще се засилва всеки ден и ще бъде по-трудно да го победите. И така, как да премахнете миризмата от хладилника? На първо място, може да използвате средствата под ръка.

На първо място, изпразнете хладилника, извадете всички продукти, както и чекмеджета и рафтове. Изплакнете хладилника с разтвор на вода и оцет (съотношение 1: 1) или амоняк (1 литър амоняк на 1 литър вода). Може да използвате обикновени почистващи продукти, които ще ви помогнат да преодолеете неприятната миризма в хладилника, основното е, че такава химия е безопасна за здравето.

След като измиете хладилника, избършете го със суха кърпа, не забравяйте да обърнете внимание на подвижните части. Оставете хладилника за известно време с отворена врата. Това ще позволи на устройството да изсъхне по-добре и да предотврати появата на мухъл.

Правейки тази профилактика поне веднъж на всеки 3-4 месеца, няма да имате проблеми. Наред с това и един път седмично не забравяйте да изтривате всички дръжки и механизми, които най-често са изложени на докосване и замърсявания.

Проверете и за услугите по Извозване на отпадъци в София.

Scroll to Top