Как да почистите апартамента бързо

За да направите почистването възможно най-ефективно и да отделите по-малко време и усилия, трябва да запомните няколко прости правила.

Smetishte.com е подготвил няколко контролни листа, които ще ви помогнат да възстановите реда.

Как да почистите къщата

Всяко почистване трябва да е мъчение, а правилно да организирате на всичко. Има специални списъци, които помагат за бързо почистване на апартамента и в същото време не забравят нищо.

Как да започнете да почиствате къщата – с дневен план!

Това означава разбивка на всички задачи за почистване. От домакинските работи, до всичките 7 дни от седмицата. Ето така:

Понеделник. Погрижете се за малките неща – избършете праха от мебелите, минете с прахосмукачка, сменете кърпите в банята. Не се обременявайте с по-сложни въпроси.

Вторник. Постепенно преминете към по-трудни задачи – измийте подовете и подредете.

Сряда. Още по-трудно – почистете канализацията, всички сифони на мивки и банята. Така ще се справете с ненужните неща и предмети, които не са на техните места.

Четвъртък. Довършете това, което остана не измито във вторник, отново избършете прахта от мебели и оборудване, почистете коридора.

Петък. Прекарайте този ден сами – направете маникюр, отидете при фризьора, уговорете среща с козметик или спа център.

Събота. Просто вземете почивка от всички неща.

Неделя. Сменете спалното бельо по леглата и почистете хладилника.

Ако прецените, че имате много излишни неща, които трябва да бъдат изхвърлени на момента, потърсете услуги на фирма. Така ще ви съдейства и с изхвърляне на стари мебели до сметище.

Scroll to Top