Общи аналитични програми за измерване на seo успеха

Много приложения и методи позволяват на фирмите да проследяват и измерват резултатите от своите SEO тактики. Търсачките, като Google и Bing, както и фирмите за консултантски услуги от трети страни, предлагат програми за анализ, които позволяват на компаниите да следят своята активност на страница в реално време.

Тези програми осигуряват изобилие от данни за всичко – от типа на браузърите и устройствата, използвани за достъп до сайта, до последователността от страници, посетени от потребителите веднъж на сайта. Това е безценна информация, която може да бъде използвана за да се правят  подобренията по сайта, като например ново разработване на съдържание и промени в навигацията в сайта, както и за тестване на ефикасността на извършените промени. Някои от най-често използваните приложения включват Google Анализ, инструменти за уеб администратори на Bing, Adobe Marketing Cloud, Piwik, KISSmetrics, Clicky и GoingUp.
Google Анализ позволява на фирмите да се гмурнат в ефективността на уебсайтовете чрез т.нар. разширени сегменти – функция, която позволява на фирмите да проследяват ефективността въз основа на конкретни сегменти на посетителите и да създават отчети въз основа на тях според eXtremeSEO.net.

Например, разширеният отчетен сегмент може да включва информация за посетителите, които се насочват от немаркови ключови думи, тези, базирани на конкретни източници на трафик (например целия трафик от Twitter), или всички базирани на ключови фрази, съдържащи конкретен брой ключови думи. Много други програми за анализ предлагат това ниво на информация, но уеб специалистите, често не успяват да се възползват от него.
Също така има безплатни и платени приложения и скриптове, които фирмите могат да използват, за да анализират съдържанието за плътност на ключовите думи – колко пъти ключовите думи / фразите се появяват в съдържанието смятат eXtremeSEO.net.

Подобни инструменти са на разположение, за да помогнат на професионалистите да анализират използването на метаданните на дадена страница. Тези инструменти позволяват на специалистите да анализират страницата си, точно както биха направили роботите, и да направят промени в HTML въз основа на този анализ, като всичко това може да подобри значително  SEO.

Te eXtremeSEO ще ви покажат как да започнете и да доведете нещата до край!

Scroll to Top