Как да направите хармоничен интериор с минимален бюджет

Чайковски пише: „Красотата на музиката не се трупат с ефекти и хармонични куриози, а в простотата и естествеността“. Тези думи са верни за повечето видове изкуство, включително архитектура и дизайн.

Лесно е да работите с неутрални мебели. За да направите, просто го украсявайте с аксесоари и декоративни елементи. Така една проста неекспресивна таблица в един миг ще бъде трансформирана, ако я поставите в атрактивна лампа. Сивият или бежовият минималистичен диван ще стане по-уютен и елегантен, ако го украсите с възглавници и одеяла.

За да придадете яркост и впечатляващ ефект, използвайте малки мебели. В допълнение, например може да създадете лаконичен неутрален стил с диван с изразителен акцент и стол. Ако коридора е с почти незабележим шкаф може да добавите грандиозни пейки.

  1. Спестете пари, като използвате вградени шкафове

Изграждането на шкафове (например от гипсокартон) струва, по правило, по-евтино от закупуването на готови или по поръчка мебели.

За такъв стаи наподобяващи тавански ще трябва да купуваме само рафтовете и вратата. Въпреки това, вместо вратата могат да се използват завеси, което е подходящо при малки пространства. Тук: https://www.konkurenti.com/pochistvane-tavani-stolichna-obshtina  ще научите как да спестите пари, когато проектирате интериора.

  1. Изберете финиши с прост дизайн

Ламинат, линолеум, евтина плочка – защо не? В края на краищата, нашата цел минимален бюджет правят също интериора красив и елегантен, но не луксозен. Тук важи едно правило: колкото по-евтин е материалът, толкова по-лесно е да бъде поставен с ламинат – просто дърво. Линолеумът може да е ламинат или монофонични. Въпреки това, може да симулира и плочки, но е по-добре монофоничен.

Евтините плочки или панели с мраморен образ създават импулси. Подобен финал изглежда малко куц и пъстър. Изборът на бюджетна плочка е по-добре да спре на най-простия, едноцветен интериорен дизайн.

Евтините имитации на скъп паркет и ценни камъни изглеждат абсурдни в бюджетния интериор. Това несъответствие го лишава от хармония.

Внимателно трябва да изберете и интериорни врати. Ако всичко наоколо е задържано и минималистично, вратите с претенции за лукс просто не се вписват в ситуацията. Винаги и навсякъде подходящи са гладките щори и строги панелни врати, включително рамкови шарки. Ако искате да инсталирате врати със стъкло, нека да бъде традиционна правоъгълна или сводеста вложка от прозрачно или гофрирано стъкло. Вложките на сложни криволинейни форми, включително тези, украсени с шарки, вече не са от значение. Освен това те не се комбинират с умерена бюджетна ситуация.

Scroll to Top