Колко голям трябва да бъде климатикът в дома

Определянето правилният размера климатик за вашия дом изисква повече от изчисления размера на стаите. Размерът на стайна светлина (или на сянка), брой на хората в стаята и състоянието на въздух водите може да повлияе на изискванията за кондициониране на въздуха във вашия дом.

Защо е толкова важен размера на климатика:

Ако една климатична система е твърде малка за къщата, тя ще работи непрекъснато. В зависимост от това колко голям е и какъв е климатика, касетъчни климатици Midea MCD – 55HRFN1 / MOE30U – 55HFN1по отношение на къщата, той никога не може да се изравни с оптималната температура. Малкият размер не е достатъчно мощен, за да осигури бързо охлаждане. Наред с това ще използва твърде много енергия в целия процес на работа.

Как да определим размер на климатика:

Един тон на охлаждане се равнява на около 12 000 BTUs. В началото климатиците варират от един до пет тона.

Отвъд размер и подово пространство:

Пространството в дома е само един от аспектите да се разгледа избора на правилен размер климатика. Ето няколко други неща, които трябва да се включат в изчислението.

  • Слънчеви стаи – капацитетът трябва да се увеличи с 10% за по-добро охлаждане;
  • Затъмнените стаи – изискват намаляване на капацитета от 10%;
  • Повече от 2+ обитатели – изисква увеличаване на капацитета от 600 BTUs на допълнителен човек;
  • A / C в кухнята – тук се отчита повишаване на капацитета от 4000 BTUs.

Избор на правилен размер климатици, спрямо навика на стопанина:

Експертен съвет от техници по климатици ще ви помогне да изберете правилната система и размер. Това как да използвате климатика пряко, какво въздействие и ефективност има, определят оптималния размер. Настройката на термостата няколко градуса по-високи, може значително да спести от сметките за енергия. В случай, че няма да се прибирате за дълъг период от време трябва да настроите температурата по-висока, но и на икономичен режим.

 

 

Scroll to Top