Нещата, които задръстват домовете – направете почистване с изхвърляне още сега

Няма друго време на годината, когато жените повече да се стягат за празниците от дните покрай Нова година. Освен коледните украси и стягането на богати трапези, прилежните домакини започват с разчистване на домовете. За да направите профилактика на своя дом, да разширите пространствата и да стартирате празниците, разчистете дома. Това може да стане с:

  • Почистване на мазета и тавани – защото на тези места с години трупаме всякакви неща – стари вещи, износени дрехи, стари мебели, повредени уреди, счупени сувенири и пр;
  • Почистване на гардероби, рафтове, чекмеджета – това са друга част от складовите зони на дома, където освен много прах се струпват и купища излишни предмети. Според някои вярвания старите, счупени или замърсени неща, носят негативна енергия. Ето, защо е важно периодично да правите профилактика;
  • Поправка или изхвърляне на стари мебели – много от нас съхраняват някои стари мебели, останали от времето на родители, баби и дядовци. Освен, че подобни неща отдавна са излезли от мода, често са събрали много мръсотия или имат увредени части – качета, облегалки, скъсана дамаска и пр;

Ето и нещата, които задръстват домовете ни:

  1. Домакински уреди от миналото.

Технологичният прогрес не стои на едно място и, най-вероятно, вече никога няма да използвате DVD-плеър или касетофони от миналото. Тогава най-доброто, което може да направите с тях е да ги изпратите в отдела за радио компоненти.

  1. Бижутата в ревизия.

Те загубиха обичта и затоплиха надеждата да я намерят, макар че отнемаха много време, но напразно. Ако нещо е ценно за вас, то е по-добре да го съхраните, но ако е увредено е по-добре да купите нов комплект, а старите бижута просто да бъдат изхвърлени. С покупката на нови бижута, ще имате още една причина да се върнете в магазина за нови дрехи.

  1. Скъсаните дрехи

Подобно на скъсаните и счупени огърлици, обеци и гривни, така и при дрехите не дръжте увредени такива. Бельото сменяйте на няколко месеца, а обувките по възможност на всеки сезон.

  1. Отделете хартията за скрап

Не можете дори да си представите колко ненужна хартия има във всяка къща, погледнете: стари квитанции и сметки за разплатени консумативи. Ако отдавна не сте се отказали от тях, като сте заявили на електронен носител, то със сигурност рафтове и чекмеджета, преливат от вида им. Към тях може да отнесете пощенски картички, талони, инструкции от старо оборудване и т.н. Този вид сортиране ще отнеме повече от един ден, но повярвайте, след такова пълно прочистване, редът ще бъде много по-лесен за насочване.

  1. Нещата, които не се харесват

Дали ще подарите или ще продадете като втора употреба, дали ще изхвърлите е без значение. Важното тук е да направите дома си възможно най-уютен.

  1. Съкровищата на Плюшки трябва да бъде изхвърлена от къщата веднага!

Различни малки неща, купища увредени, стари и неизползваеми вече. Всички ги притежаваме в домовете.

Обърнете се, погледнете в кутиите и погледнете нещата, които ви заобикалят. Сигурни сме, че ще има неща, които събират праха от години. Вземете торбата за боклук и без колебание съберете всичко в нея. Което не може да поместите в торби и чували, обадете се на фирма, която извозва на достъпни цени: http://www.izvozva.bg/цени-за-почистване-и-извозване-в-софия.

 

 

Scroll to Top