Дишайте свободно в апартамента си

Чистият въздух е много важен за нашите домове, особено ако имаме деца. Според Американската асоциация за здраве на белите дробове белодробните заболявания причиняват голям брой смъртни случаи при деца на възраст под една година. Ето защо родителите трябва да бъдат много внимателни, докато избират различни продукти за почистване.

Много по-добре е да подготвите свои собствени почистващи средства, като използвате зелени продукти, които няма да причинят заболявания и алергии.

Как можем да осигурим най-доброто качество на въздуха за нашите членове на семейството?

  1. Стенни и подови настилки

Ако искате да създадете здравословна среда за вашето семейство, трябва да използвате продукти (бои, финиши), които не съдържат или са с ниско съдържание на вредни емисии и токсини. Тези съединения могат да причинят очни проблеми и белодробни заболявания. Не забравяйте да прочетете етикетите, преди да купите продукти за обновяване на дома.

  1. Подови настилки

Когато избирате препарат за хигиенизиране на подови настилки, помислете за екологични и неалергични видове настилки. Ако решите да имате килими в стаите си, не забравяйте да изберете тези, които са направени от вълна, найлон или полиестер.

  1. Обзавеждане

Тъжно е, но много мебели, особено за деца, са изработени от пресовани дървесни продукти, които съдържат формалдехид. Най-добрият вариант е да изберете мебели от масивно дърво. Научете повече и за фирма по дезинфекциране на стари мебели.

  1. Възглавници и тъкани

Докато избирате възглавници и други тъкани, опитайте се да намерите тези, които не причиняват алергии. Също така не забравяйте, че пестицидите, които са били използвани за отглеждане на памук, все още остават в тъканите.

  1. Почистващи продукти

Разбира се, не искате да използвате сурови химикали при почистване. Ето защо е по-добре да изберете екологични и лесни за използване продукти.

Scroll to Top