7 битови предмети, с които просто трябва да скъсате

Всеки заслужава да има живот, изпълнен с любов … Не живот, пълен с мръсни или незначителни неща.

Знаете ли, че има смущаваща причина лошите бактерии да обсебят дома ви.

Може любимата ви четка да стане развъдник на микроби и още куп предмети, които бързо попадат сред общите битови предмети.

На база някои проучвания е установено кои са седемте битови предмети, които трябва да се подменят периодично. Направете и почистване на тавани и мазета. Защото, честно казано, вие заслужавате по-добър живот.

  1. Домакински гъби – може би смятате, че щом е винаги напоена с пяна в нея няма как да живеят микроби. Жестоко се лъжете обаче.
  2. Бактерии в храната – едно промиване не е достатъчно, за да се отървете от бактерии, които могат да се намерят в топлинно необработено месо или риба, така че не забравяйте да го дезинфектирате термично.
  3. Машини за кафе – Кой не е влюбен в своята кафемашина? Кафемашината е една често пренебрегваните, а в нея се съдържат много микроби. Веднъж месечно, напълнете резервоара с равни части вода и оцет, а след това пуснете цикъл. Споменахме ли още, че „чистото“ кафе има и по-добър вкус?
  4. Четки за зъби – с гъделичкащият, ментов вкус в устата се чувстваме перфектно. Но, ако четката ви за зъби е стара, тя съдържа повече микроби, отколкото да не си миете устата. Просто замени четката на всеки три до четири месеца,
  5. Фамилната стая с килими – всекидневната стая помества всички за релакс, игра или просто уютно. Оказва се, че чергата на фамилна стая е чудесно място за всички, включително бактерии, мъртва кожа, косми от домашни любимци, акари и цветен прашец.
  6. Леглата за домашни любимци – вашите космати приятел ще ви обичат вечно, ако им се даде лично удобно легло вместо това на дивана. Но домашни легла също могат да се превърнат в развъдник на бактерии и микроби, които обитават в околния свят. Редовно пускане на леглото на вашия домашен любимец през пералня и сушилня ще убие много потенциални вредни бактерии, така че може да дадете на вашия любимци мястото, което заслужават.
  7. Дистанционни управления – когато един от членовете на домакинството докосне елементи в дома, то автоматично устройството се превръща в редовен замърсител всичко последващо, което ще докосваме. на храната, благодарение на едновременното лека закуска и сърф. Поддържане на дистанционното чисто е толкова просто, колкото почистване с дезинфектант, най-малко веднъж седмично или по-често, ако е било в контакт с болен.

С няколко прости действия, може да предпазите дома си да се превърне в разсадник на микроби.

Scroll to Top