8 съвета за подобряване безопасността на мрежата

С цел да се определи, от какво се нуждае малкия бизнес и как да се идентифицират начините за подобряване на онлайн политики и процедури, недостатъците и възможните нарушения в компютърна мрежа, на първо време такива трябва да бъдат идентифицирани.
За Linux сървъри и всички аспекти на технологиите с отворен код може да ви помогне myserver.bg.

Знаете ли, какво е необходимо, за да се защитите: Едно нарушение в базата данни би могло да означава финансова разруха. Трябва да знаете къде се съхранява и използва, вашата информация, както и каква трябва да е защитата на тези територии по съответния начин.

Силни пароли:  Пароли с осем или повече символа и комбинация от букви, цифри и символи ще ви помогне да защитите данните си.

Карта с план и готовност за бедствия: Не чакайте, докато е станало прекалено късно. Идентифицирайте вашите критични ресурси, използвайте подходящи решения за сигурност и архивиране на важни файлове.

Шифроване на поверителна информация: Осигуряване висока степен на сигурност за данните върху интелектуалната собственост на клиенти и партньори. Подсигуряване на технологиите за шифроване на настолни компютри, лаптопи и преносими носители за защита на поверителна информация от неоторизиран достъп.

Използвайте надежден решение за сигурност: Днешните решения правят повече от това просто да предотвратят вируси и спам. Те преглеждат файлове редовно. В тях следят за необичайни промени в размера на файла, програми, които съответстват на известни зловреден софтуер, подозрителни прикачени към електронната поща и други предупредителни знаци. Това е най-важната стъпка за защита на лична и служебна информация.

Защитете информацията изцяло:  Това е по-важно от всякога, а именно да направите резервно копие на информацията за фирмата си. Комбинирайте решения за архивиране и защита на бизнес от всички форми на загуба на данни.

Бъдете в крак с новите решения: решението за защита е толкова добро, колкото и честотата, с която се обновява. Нови троянски коне, вируси, червеи и друг злонамерени софтуери се раждат всеки ден и вариациите им могат да „подхлъзнат“ обикновен софтуер, който не е актуализиран.

Образовайте служителите си: Разработване на насоки за защита в интернет и обучение на служители за безопасността в интернет е друга форма на сигурност срещу най-новите форми на заплахи, както и какво да се прави, ако изгубите информация или заподозрете злонамерен софтуер на компютъра си. Заложете на постоянство в системното администриране.

Scroll to Top