Розово етерично масло – главният експерт за зряла кожа

Грижата за кожата трябва да е както преди, така и след определена възраст. Тя може да става с избрани козметични продукти на биологична основа и такива с естествен произход. Такова е розовото етерично масло!

Това масло има вискозна консистенция, напомняща на златното цвете с мед. То в същото време омекотява мъртвите клетки и ги изпълва с много по-необходими хранителни вещества. Ако кожата е изложена на розацея, възпаление, подуване, има белези или стрии той е незаменим продукт в грижата за кожата над 40.

Само една капка от тази прекрасна субстанция в единична доза от крема се прилага редовно на кожата, може да направи чудеса. Тя заглажда, изравнява, кожата става блестяща, лъскава, много красива и най-важното е млада. Използвайте розово етерично масло като средство за привеждане на контура. Има много средствата за повдигане, маски с етерични масла, козметика срещу бръчки и т.н.

Грижа за кожата след 40 трябва да е старателна и прецизна. За целта:

– Изберете крем ден и нощен. Към него добавете по една капка съблазнителен аромат на етерично масло от рози.

– Направете смес от етерични масла: 10 мл. (жожоба, вечерна иглика или орех), 2 капки розово етерично масло и 5 капки сандалово дърво.

Някои естествени съставки, взети от известните скъпи козметични продукти елиминират пропиленгликол и други вредни химикали. Такива са:

масло от шеа, масло от пшеничен зародиш, масло от праскова

ланолин

хиалуронова киселина

Д-пантенол

колаген

витамини С, Е и А

алое

екстракт от зелен чай, женшен, водорасли

Розовото етерично масло

етерично масло иланг или нероли.

– На 10 мл. крем за лице може да се поставят масло от горчиви бадеми или макадамия. Към тях може да добавите етерични масла: лимон, маточина, лавандула. Тази смес може да се използва във всички кремове за обогатяване на състава.

Запълнете свободното си време с това!

Бъдете винаги красива!

Scroll to Top