Иновативни идеи за съхранение

Ако стане на въпрос, коя е най-добре организираната животинка (насекомо) в природата, мненията навярно ще са многозначни. Това е така, защото едни оценяват катеричката за най-добре организирана, защото цяло лято събира зимнина. Други биха посочили мравката като най-голяма чистница, а трети няма да се поколебаят да дадат първо място в класацията на пчелата. Истината е, че всяка една душичка в природата е създадена така, че да оцелява.

За разлика от всички създания, Човекът има много повече роли. Сега една от тях е да се адаптира към съвременните условия и да умее едновременно да живее в големия град, да съчетава работа, семейство, пътувания, а в същото време да има добре поддържан автомобил и най-вече дом.

Ако и на вас с налага да живеете в етажна собственост и да помествате всичко необходимо, ценно и значимо в няколко квадратни метра, то признайте си не е ли имало моменти, когато сякаш се задушавате от купища струпани стари вещи и предмети.

Време е да направите едно голямо почистване на апартамент от старите неща.

След като сте запознати с трите основни правила по организиране, а именно – подредба, съхранение и място за всичко е време да научите и някои иновативни идеи за съхранение.

Тези решения определено ще подхождат на вашия модерен начин на живот.

Стелажи: Използвайте рафтове. Това може да ви помогне да организирате нещата като същевременно увеличавате пространството. Това е възможно, тъй като рафтове могат да бъдат прикрепени по стените, които ще се възползват от пространство, което така и така остава незабелязано. Можете да получите комплект от рафтове, които лесно да се монтират на стена и да използвате като полица за книги или рафт дисплей. Има опция и за стелажни системи на стълбище, налични на пазара, който съчетават разтегателен стълбищни система и етажерка за книги. Това може да ви осигури много пространство за съхранение; по този начин, никога не трябва оставяте елементарното отвън.

Кутии за съхранение и чекмеджета: Това е много умна и творческа система за съхранение, която максимизира малкото пространство. Това прави възможно използването на пространството под мебели и тела, като например легло, шкаф и банкет. Можете да използвате готови чекмеджета и да ги инсталирате под мебелите за увеличаване на пространството за съхранение у дома без да е необходимо да се купуват обемисти такива.

Вграждане на шкафове: Това е още една отлична идея да добавите площ за съхранение във вашата кухня или баня. Можете да ги поставяте зад мивки или да се движите по гишетата. Тези шкафове могат да съхраняват предмети, които биха могли да заемат ценно пространство. Ако решите да имате отворени шкафове, можете да съпоставите с кухня или баня, според желания дизайн. Можете да изберете и шкафове с плъзгащи се врати, които се крият в спретнати елементи.

Съхранение отгоре: Това решение за съхранение може да ви помогне за допълнително място в стаята или в гаража. Вижте за почистване на мазета, тавани и гаражи. Такова може да се направи с метални стелажи. Те се предлагат в различни размери; по този начин със сигурност ще задоволят всички нужди на съхранение. Тази система за съхранение осигуряват повече работа и пространство по пода в дома.

Scroll to Top