Рокля с пола на точки – класическият и непреходен стил

Има стилове рокли, които не са временни, не изискват конкретни аксесоари и не принадлежат към определена епоха. Една такава е роклята на точки. Младежко, невинно и закачливо излъчване, тя може да накара всяка лейди да се почувства страхотно. Една такава е Дамска рокля тъмносиня с райе и панделка.

Постепенно, рокля на точки прекратяване на участието на ретро стил и с времето придобива статут на вечна класика. Да, тя се нарежда на върха на популярността си в 50-те години, но не остава там на модните подиуми. Тя както всичко останало преживява метаморфоза, интерпретация, а дори и периоди на спокойствие.

Пролетно-летния сезон на изминалата почти година е времето, в което целият свят признава дизайнерите, които върнаха модата на „грахово зърно“. Това беше пикът на най-модерния, практичен и функционален тоалет за дами.

Малко историческа перспектива в света на модата

Дълга или къса рокля с полка на точки или бюстие в едри или ситни точки. Това се появява благодарение на швейцарските тъкачи, които в XVIII век, изобретили материал, наречен „швейцарски грах“, украсен с множество точки от един и същи цвят. Малко по-късно се влюбва във френския печат и всяка модерна жена предпочита да го притежава. По-късно през 19-ти век, той се премества в Англия, след като е придоби ново име за това – полка на точки. Кристиян Диор, Куант, Ийвс Сейнт са все хората, които правят рокля на точки да не се излиза от мода и в средата на миналия век и до миналата 2015 г. Те са боядисли в големи и малки не само вечерни рокли, но и бански костюми, бельо, обувки, аксесоари и шапки, които веднага придобиват популярност, женственост и игривост. Разбираемо е защо повечето филмови звезди и топ модели от това време са украсени в черни и бели точки.

Всеки модел има жар, чар, елегантност и романтизъм, лекота, свежест и женственост. Къде другаде можете да намерите такава богата и необичайна комбинация?

Scroll to Top