Как да победим горещината без климатик

Може би сте свикнали с удобствата на съвременния живот, че дори една нощ да ви се наложи да спите без климатик сега за вас може да е равносилно на кошмар? Помислете само дали когато бяхте малко дете не беше по-добре. Не само, че нямахте грижи, но и някак, като, че ли бяхте по-здрави. Не, че се опитваме да говорим срещу комфорта от климатици за лятото, а само за момента, в който може някои път да се наложи да оцелеете без климатик. Повярвайте не е толкова отчайващо.

Ето и три начина как да спасите положението, като научите за: как да бъдеш лицето на утрото и да спечелиш от това в живота си.

И ако все пак ви се наложи да преживеете един уикенд без климатик.

Опитайте тези старомодни начини на живот без климатик:

В горещите летни дни може да опитате да хапнете охлаждащи супи, салати и омлет за вечеря. Приемайте повече охлаждащи напитки като студен чай, айс кола и други летни напитки.

Носете винаги ленени и естествени памучни тъкани, които през деня, задължително да са светли. Вечерите лягайте в естествени материи спално бельо.

Махнете от дома си всички черги и килими. Те не само задържат повече прах и мръсотия, но и затоплят значително помещенията.

С тях не забравяйте да отстраните и всички покривала за дивани и столове. Вместо платнени или плетени кожи и китеници, поставете фини материи на коприна, сатен, ленени или памучни кълъфки, които предпазват тялото от изпотяване.

Какво искате – къща на мечтите или дом имтроверт.

Всяка стая нека има най-малко два вентилатора, за предпочитане през стаят един от друг. Това работи най-добре, ако имате и прозорци на срещуположни стени. Те ще създаде допълнителна среда, където въздухът да се завърти.

Друга добра идея е да имате вентилатор на тавана в спалнята. Повечето такива модели имат превключвател за мотора или база, която променя посоката на въртенето от посока на часовниковата стрелка, до обратно на часовниковата стрелка. Една посока (обикновено обратно на часовниковата стрелка) избутва въздуха надолу, създавайки приятен бриз за летните месеци, докато другата посока (по часовниковата стрелка) равномерно разпределя през зимата. Ето, ако все пак сте избрали икономичен домашен климатик.

Заменете стандартните крушки със светодиоди. Не само, че светодиодите понижават сметката за ток, но също имат не топлинна мощност, която създава по-хладно.

Scroll to Top