6 стъпки да получите повече потенциални клиенти за вашия уеб сайт

Търсите генериране на повече потенциални клиенти? Един ефективен уебсайт трябва да бъде центърът на всички онлайн маркетингови дейности.

Вашата цел трябва да бъде трафика към атрактивен и информативен сайт, конвертиране на заинтересованите посетители в клиенти и на свой ред време.

Процесът, който трябва да следвате може да изглежда така:

Разработване на маркетингова стратегия

Определяне на общите цели и да определите това, което правите най-добре. Целеви идеал за клиент и определяне на техните покупателните навици, както и създаване на маркетингова стратегия за привличане на клиенти.

Създаване и поддържане на мощен уеб сайт

Един ефективен и професионален уеб сайт е основната съставка на успешен маркетинг. Важно е да напишете голямо съдържание за вашия уеб сайт и да демонстрирате лесно това, което правите и как може да се помогне или да се позиционира компанията като „отидете на“ организацията. Ключовите елементи са: Страхотен дизайн, мощен CMS, актуален блог пълен с голямо съдържание.

Генериране на повече трафик

Може да имате страхотен сайт, но ако не можете да получите посетителите тогава няма да бъдете в състояние да конвертирате посетители. Старите начини за реклама, които да генерират клиенти не работят, а новите методи за блоговете, използват социалните медии и спестяват време социалното, оптимизиране на вашия сайт за SEO сега работи.

Конвертиране на трафик към клиенти

За да можете да се изградите взаимоотношения с потенциалните си клиенти, трябва да превърнете посетителите в потенциални клиенти. Това ще помага на посетителите да разберат как най-добре може да им помогнете. Те ще бъдат по-склонни да се доверяват и да предоставят своите данни за контакт, за да се възползват от вашите оферти, когато са принуждавани от силен призив за действие.

Конвертирането води към продажби

Чрез пълно разбиране и анализиране на вашите източници,  чрез сегментиране и общуване с тях редовно, ще се нуждаете от продукти или услуги. Ще използвате инструменти като динамични форми, имейл маркетинг и CRM решения за управление на този процес.

Измерване на всичко

Поддържане на анализите върху процеса може да бъде най-трудната част, но ако са правилно идентифицирани целите в стъпка 1 вие ще знаете какво да трябва да се измери.

Повече продажби = повече потенциални клиенти

За да изпълните най-добре тази стъпка и да приложите ефективна онлайн стратегия ще трябва да получите повече потенциални клиенти. Тук полезни ще са услугите на дъ вайкинг.

Scroll to Top