Кои най-древни градове в света да посетите за една екскурзия

В древни градове, има нещо очарователно и загадъчна, което ни привлича, нас – съвременните хора. За много от нас е голямо удоволствие да пътуваме по целия свят, за да открием най-различни древни цивилизации, или това, което е останало от тях, за да се види как преди милиони години са живели. Ето още:

Коня, Турция (повече от 2568 години преди новата ера)

Намира се на 250 км от Средиземно море и на 500 км от Черно море на височина от 1000 метра над Анадолската степ. Конят е един от най-очарователните градове в Турция с много музеи и джамии. Една от най-известните музеи е Green мавзолеят в Коня, където останките на една от най-големите турски поети на последното хилядолетие – Мевляна Руми Джелаладина се пазят. Но това също, колко струва е не по-малко популярен и музеи, като например Археологически музей и Етнографски музей.

Цюрих, Швейцария (3000 г. пр.н.е.)

Най-големият град в Швейцария и един от най-старите европейски градове. Цюрих е основан през римско време и е наречен Тристън. Навсякъде в старата част на града можете да намерите черти на времето – тесни улици, антикварни магазини, бутици и кафенета. Пазаруване е фокусирано върху известната улица, една от най-красивите търговски улици в Европа. В Цюрих, определено трябва да посетите две стари църкви с невероятен интериор. Нивото долу е нова област с изобилие от барове, клубове и ресторанти, където може да опитате истинския сладък живот. След като видите града, ще разберете защо Цюрих е наречен градът с най-добро качество на живот в света.

Киркук, Ирак (3000 г. пр.н.е.),

Киркук е важен град в разбирането на кюрдската идентичност. Неговите археологически останки датират от 5000 години. Киркук е също в центъра на иракската петролна индустрия. Не толкова гостоприемна страна, Ирак, се намира на мястото на древна Асирия, след като бившият бойното и империи местности – Асирия, Вавилон и Медиа. Забележителностите на града са в замъка, на гроба на Даниел проповедник.

Йерусалим, Израел (3000 г. пр.н.е.)

Светия град на три религии – юдаизъм, християнство и ислям – Йерусалим. На мястото, където древни ценности, съчетани с съвременната култура, създават приятен град на Ерусалим разделен на три части: Западен Ерусалим – на бързо развиваща се търговска част; Източен Йерусалим – основното място на арабското население на страната на пребиваване; Стария Ерусалим – наистина спиращо дъха място, включено в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. След разглеждане на забележителностите, не забравяйте да посетите търговския район, изобилстващ с магазини, така популярен сред туристите. Включително и онези които се впускат в екскурзии.

Газиантеп, Турция (повече от 3650 години преди новата ера),

Древният град, по-рано известен като Антеп и съществуващ и до днес. Истанбул е столица на провинция със същото име. Историята на града датира от периода на хетите. Градът е бил непрекъснато населяван от палеолита и много активно разработен в периода на Османската империя. Сега Газиантеп е приятелски, жив град с много древни джамии, бани и хотели. Каменни къщи и цветни занаятчии, грънчари, красиви градини и лозя, създавайки невероятна гледка. В града има няколко музеи и свети места, така че определено ще се нуждаете от повече от един ден, за да видите всички забележителности на Газиантеп.

Scroll to Top