Кое е важно за вашия климатик

Малките климатици струват в ниските единици, докато големи централни въздушни климатици са в широк ценови диапазон, в зависимост от това как се използват. Изборът на подходящия за вашия дом, заедно с услуга за изпълнителя е с особено внимание за ефективността, а това е важно.

Други фактори карат цялостната ефективност на уреда, от квадратен метър на дома за редовна поддръжка, да се разбере охлаждащия капацитет. Тук ще научите шест важни неща, които може да не знаете за вашите климатици.

Енергийна ефективност

Охлаждането на ефективността на системата се изразява като съотношение на енергийната ефективност, или EER, за стайни климатици. Колкото по-голяма, толкова по-ефикасно А / С е определена външна температура. За централна климатизация, се използва ефективност Ratio сезонната енергия (SEER). И двете системи за измерване включват енергия за охлаждане (в BTUs) и консумация на енергия (ват-часа) в своите изчисления.

Поддръжка

Ефективността е подобрена чрез редовна поддръжка A / C. Най-често за поддръжката се грижат техници, които проверяват филтри, правят промяна, инспектират бобини, компресори, кондензатори, както и хладилен агент. Без годишна поддръжка се губи до 5% от неговата ефективност всяка година. По-късно тези неща могат да струват по-скъпи ремонти.

Програмируем термостат

Ако имате програмируем термостат, такъв може да се настрои на желаната температура в определени часове на деня. Ако къщата е празна, програмата има за цел температура много по-висока. След един час, преди хората да се очаква да се върне, той може да бъде настроен да се включи отново. По този начин, помещението остава комфортно и може да спестите пари. Дори и при 76 ° по Фаренхайт, можете да балансирате комфорта с икономии на енергия и разходи.

Винаги имайте предвид фактори като – оценка на ефективността на / C единица A, размер и потенциал за годишни спестявания и връщане.

Scroll to Top