Алтернативи на гел пяната в матраци

Купувачите трябва да знаят, кога и защо е по-добре да избират един матрак пред друг на пазара. Всеки модел, носи своите особености и може да подобри качеството на съня или обратното.

Някои стандартни матраци с полиуретанови пяна и памет са на разположение за решаване на проблеми със задържане на топлината на тялото. Без помощта на гел, други производители са намерили начини за поддържане на топлината на разстояние.

Иновативни марки матраци Блян Аморе са решили този въпрос с продукти на растителни основа. В допълнение към по-здравословен и по-екологично отговорен път, матраци на растителна основа и с мемори пяна създават значително по-хладно усещане и съответно повече чувство на комфорт. Те произведени от водещи марки за матраци.

Обикновено традиционните матраци пяна с памет имат затворена клетъчна структура с, което означава, че те имат милиони миниатюрни джобовете на въздуха в целия материал. Тези джобове действат като изолация. Той е идеален материал за задържане на топлината, но много лошо при подобно освобождаване.

Иновативната пяна

Този тип матраци има много по-отворена структура. Това позволява много повече преминаване на въздушния поток. Когато въздухът минава през матрака, носи топлина. Така тези растителни матраци държат тялото на хладно, без използването на гелове, които често са от неестествени химикали.

Растителна основа на пяна с памет обикновено произвежда много по-малко летливи органични съединения (ЛОС) и не създава излишен газ. Много гел и традиционните матраци пяна трябва да бъде изнасяни периодично на добре проветриво място далече от жилищни райони преди употреба.

Логично е, че материалът, направен от повече натурални продукти ще съдържа по-малко опасни материали. Потребителите, които искат да купуват повече екологично отговорни компании могат да получат допълнителна полза вложената в тях система за сън.

 

 

Scroll to Top