10 странни азиатски храни – част втора

Ако обичате да експериментирате с нови храни и чуждестранни рецепти, то предлагаме ви да се потопите в най-странните азиатски рецепти. Помнете обаче, че с нито една чуждестранна кухня не бива да се прекалява, защото може да не се отрази добре на стомаха.

Продължение

Рибни сперматозоиди (Shirako)

Друго странно японско ястие от нашия списък храни в Азия е наречено Shirako. Те се сервират по цялото място, от японските заведения за суши барове и са много популярни сред местните жители.

Суши гарнирани с гениталиите на риба за много местни и чужденци е ястие номер едно на върха на класацията със странни специалитети.

Конско месо (Basashi)

Още един от странните азиатски храни, идва от Япония и името му почти казва всичко. Конско понякога се сервира на  сашими филийки заедно с ориз или зеленчуци, а някои дори се яде в ранчото!

Конско месо сашими е смятано за странна азиатска храна.

Пчелни Ларви (Hachinoko)

Това са хрупкави и пълни с протеини ларви на пчели. Те се ядат често в Япония, благодарение на тяхната структура и хранителна стойност. Може би това не е толкова изненадващо, тъй като легендата разказва, че любимата храна на японския император Хирохито била пържени оси с ориз тире, захар и соев сос. Ларвите на пчели се приготвят и на тиган.

Супа Бърд

Супа Бърд е една от най-добре изразените странни храни в Азия. Представлява супа, която е буквално направена от гнездото на птицата Swiftlet. Този продукт, става все по-скъп и труден за намиране. Това, което прави това ястие едно от нашите странни азиатски храни, е фактът, че Swiftlet прави гнездото си почти изцяло от собствената си слюнка.

Супа Бърд се сервира с бадемово мляко. Ако се чувствате изключително дръзки, добавете щипка мляко към супата Бърд

Яйца век

Яйцата на тази птица са познати отдавна и се ползват в кулинарията на Азия. Китайските готвачи запазват яйцата на патица, пъдпъдък или пиле в глинен микс в продължение на много месеци, докато жълтъка стане черен. Тази смес с течение на времето губи цвета си.

Всяка култура има своите странни кулинарни ястия и деликатеси, макар че тези странни азиатски храни са може би едни от най-екзотичните в света.

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top