Гардеробът като интериорен аксесоар

За много от нас мебелите са част от домашния интериор и ежедневието. Приемаме ги за даденост, без особено внимание.

Всяка една мебел, обаче има своята съществена роля в цялостния интериор. Ето, защо е добре да погледнем и с друго око на всяка една. Предлагаме ви да се запознаете от близо с негово Височество Гардеробът!

Гардеробът може да е интериорен аксесоар. Той има жизненоважно значение за съхранението на дрехи и бельо. Неговата роля е преди всичко да е полезен и след това да се избира в зависимост от елементите, които присъстват в станалото обзавеждане.

Ако сте избрали да се отървете от стария скрин или овехтял гардероб в дома, то сега е момента да купете повече от едно отделение. На първо място, помислете за това как ще се разпределят рафтове, чекмеджета и висящи барове, в зависимост от това дали имате повече панталони, якета и ризи или тениски и пуловери, които да се сгъват. Вътрешните аксесоари на гардероба варират от склад за съхранение на стил и естетика, до функциите с далеч по-голяма степен допълване на цялостния интериор.

Новият гардероб може да е оборудван с панти или врати с плъзгав и лесен за отваряне механизъм, достъпен само с едно докосване.

Обърнете внимание и на факта, че в тази мебел е твърде тъмно, когато естествената светлина е оскъдна. Предвидете във вашия нов гардероб да има светлини, които да се включват автоматично, когато отворите вратата.

Вградени гардероби:

Противоположната алтернатива на дрешници са вградените гардероби. Ако имате много дебели стени в дома си, те могат да бъдат използвани като допълнително пространство. Уверете се, че в този случай, че стената, където възнамерявате да поставите гардероба не съдържа тръби или кабели, а след това се разберете със зидар, които да монтира нишата за гардероб.

Практични съвети за закупуване на гардероб:

Помислете за това къде искате да поставите вашия гардероб. Предприемете всички необходими мерки и компоненти на помещението. Ако планувате вашия гардероб да е с обикновена дълбочина от 60 см. обърнете внимание на основните компоненти за съхранение: якета, ризи, рокли, предмети и аксесоари, пуловери и тениски и пр. Добра алтернатива са и моделите с рафтове или чекмеджета, за съхранение на бельо, спално бельо и др ….

След като посетите магазина за мебели и изберете в съответствие с мерките, които можете да използвате, изберете размер на шкаф, височина и т. н.. След това изберете вида на врати: панти, сгъваеми или плъзгащи. Спрете се и на материал за структура и покритие, предете цветовете на интериора в стаята, в която ще поставяте и останалата част от обзавеждането. Гардеробът трябва да се „ожени“ с останалата част от помещението така, че декорът ако е класически, то и гардеробът да е такъв; ако интериорът е модерен, то и обзавеждането да е модерно. Накрая, изберете внимателно вътрешните аксесоари на гардероба, които да ви напомнят за вашето време.

 

 

 

 

Scroll to Top