Отстраняване на петна от животински произход и миризми по меките настилки в дома

За да се грижим за дома, мебелите, килим, матрак и всичко останало са нужни понякога не само достатъчно средства, но и познания. Има редица бабини рецепти, съществували още едно време, с чиято помощ наши прародители са се борили с упоритите петна в домовете и са връщали доброто ухание, на пук на всякакви неприятни миризми.

Не ви съветваме да опитвате цяло и нещяло в своя дом. Нито пропагандираме това и това е по-добро от онова. Целта на тази статия е да даде нужните полезни съвети, а всеки сам да реши кое е най-удачно за собствения му дом.

За да отстраните петна с животински произход от различните меки настилки, дамаска, тапицерии не винаги помагат препаратите. Методите са два – или викате фирма да почисти изцапания килим, матрак, диван и т.н. от упоритите петна, или опитвате по съвети от приятели патили с цялата работа.

Петна от кръв, мазнина, мастило, трева, урина от котка, кетчуп, кафе са сред най-големите врагове на чистотата и добрия вид върху материите. Най-правилно е веднага да се предприемат мерки по почистване и отстраняване на петното, защото когато остане във времето, то крие опасност да е за винаги.

По сходен начин стои въпроса с миризмите. Дали става дума за миризма пропита от цигарен дим в канапето, матрака на спалнята, килима или завесите, то аромата е непоносим и трябва да се борим с него. Наред с неприятните ухания, напластяването на никотина провокира полепването на прах в още по-големи количества. Всичко това изисква професионално отношение и качествено обслужване.

На следващо място ще поставим въпроса с миризмите пропили мебелите от урината на домашния любимец. Те са едни от най-непоносимите и не бива да се оставяме да ни погнусяват. Дори да сте опитали всякакви техник, то помощта от фирма по почистване може да се окаже вярното решение.

Като цяло всички изброени петна и миризми са сред най-големите ни врагове за комфорта в дома, но това не трябва да ни отчайва, а да провокира опитите за безпогрешното им отстраняване.

Scroll to Top